Jop Ostendorf

Na 2 jaar lang de frontman te zijn geweest van de succesvolle band ‘Pavarana’, gooide Jop Ostendorf aan het begin van 2012 het over een totaal andere boeg, verliet de band en begon een solo carrière.

Met inspiratie uit onder andere artiesten als Radiohead, Elbow en Bon Iver schreef hij binnen de kortste keren een aantal eigen nummers. Hierna schreef hij zich na een spontane actie in voor Kunstbende, waar hij prompt de tweede plek bereikte in de regiofinale. De jury loofde onder andere zijn sfeervolle nummers en zijn dragende stem.  

In 2013  ging Jop door met nummers schrijven en optreden, maar nu vaker met anderen. Een 10 koppig orkest begeleidde hem tijdens kunstbende 2013, en ook trad hij vaker op met o.a. Stan Smeets (van Hard2Get) en Småland. 

Vanaf augustus 2013 heeft Jop zijn debuut CD opgenomen bij 5th Floor Productions. Deze CD is met een uitverkochte release party en lovende kritieken uitgekomen op 23 november. Begin 2014 schopte hij het tot de halve finale van Nu Of Nooit. Halverwege 2014 werd de focus op het solo-optreden minder, maar dat betekende niet dat Jop niks te doen had.  In mei 2014 begon het project Young Pioneers, waar Jop ook aan mee deed en waarmee op 26 maart 2015 het gelijknamige album gepresenteerd werd in Poppodium Volt.

De pers: "De buitenechtelijke zoon van Thom Yorke woont in geleen. Koning van de koortjes, Lord of the looper." (Roel Peijs, ZEF Magazine)